Duurzaamheid: groot en klein

Bij het vaststellen van de begroting 2011 van de gemeente Stichtse Vecht heb ik gepleit voor meer daadkracht voor duurzaamheid, met name voor energie en afval. De eerste berichten zijn dat de afvalscheiding in de nieuwe gemeente nog niet goed gaat. Daar moeten we dus wat aan gaan doen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de gemeentelijke portemonnee. Energie komt tot nu toe vrijwel niet aan bod. Zelfs niet in woorden, laat staan in daden. Als raadslid van Duurzaam Stichtse Vecht zal ik me hierover regelmatig laten horen.  Dit is duurzaamheid in het groot als je het over de totale gemeente hebt.

In het klein valt er ook nog veel te doen. Zo was het tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Loenen de laatste keer zo warm dat de airco draaide (buiten was het een graad of 7) en de burgemeester voorstelde om maar even de buitendeuren open te zetten. Ik heb haar daar meteen op aangesproken en gezegd dat het niet de bedoeling is om net zoals vroeger in het Oostblok de temperatuur te regelen met het openzetten van ramen en deuren, terwijl de ketel door blijft loeien. Ik denk dat de boodschap wel is overgekomen. En anders schrijf ik er de volgende keer weer over!