Stralingsdeskundige

Vandaag ben ik naar de updatecursus van het Antennebureau geweest. Ook in Stichtse Vecht zijn er zaken die met (gevaren van) elektromagnetische straling te maken hebben. Denk aan GSM- en UMTS-masten, aan hoogspanningsmasten en aan een hoogspanningsstation. Duidelijk is dat er geringe gezondheidsrisico’s zijn van elektromagnetische velden en dat er gezondheidseffecten zijn van de de zorgen en de onrust rondom elektromagnetsiche straling. Vanuit mijn elektrotechnische achtergrond was ik natuurlijk al behoorlijk op de hoogte, maar met de cursus van vandaag erbij weet ik ook weer hoe deze onderwerpen bij de inwoners aankomen. Ik hoop dat het mijn mede-raadsleden gaat lukken om ook een onderscheid aan te brengen tussen de directe risico’s en de onrust over de risico’s. Nog beter zou zijn als we als gemeente een antennebeleid zouden ontwikkelen, zodat we een toetsingskader hebben voor nog op te richten antenne-installaties.

Eén gedachte op “Stralingsdeskundige

  1. Pingback: Antennebeleid geeft duidelijkheid – stop OMO deel 1 | Duurzaam Stichtse Vecht

Reacties zijn gesloten.