Maandelijks archief: juli 2014

Kerngezond

RibbenkastHet is weer eens vastgesteld: ik ben kerngezond. Uit de rusthartslag van 42 blijkt dat ik nog steeds een goed sportershart heb. Met de temperatuur hou ik het ook netjes: zo tussen 36 en 36,5 graad Celcius. Bloeddruk zit tussen normaal en perfect. BMI is met 20 ook in orde.

Voor het geval je je eigen gezondheid met die van mij wil vergelijken: normale waarden voor een rusthartslag zijn tussen 60 en 80. De meeste mensen stoken hun lichaam op tot toch wel 37 graden. Bloeddruk is bij mij tijdens de hartklop tussen 120 en 128 en bij hart-in-rust tussen 71 en 79. Klik voor een totaal overzicht: bloeddruk. BMI is een indicatie voor onder- of overgewicht. Ideaal is een getal tussen 19 en 24. Als je ook jouw BMI wilt berekenen, doe dan deze berekening.

Oh ja, dit werd allemaal bij mij gemeten terwijl ik een nachtje in het ziekenhuis van Woerden lag. Want ook kerngezonde mensen maken wel eens een misstapje en vallen dan ongelukkig. Bij mij zijn rib 9, 10 en 11 gebroken en uiteraard ook wat kneuzingen. Klik op het plaatje om de plek van die ribben te zien. Wat pijnstillers en wat tijd, en dan is alles weer goed.