Maandelijks archief: augustus 2011

Introductieweek Nijenrode

Deze week is ook het studiejaar bij Nijenrode Universiteit weer begonnen. Studenten kregen als opdracht in deze introductieweek om iets nuttigs naar de campus te brengen. Aangezien ik een verzamelaar ben van van alles en nog wat (omdat ik nooit iets weggooi), is er bij mij altijd wel wat te halen. Deze week moest er een fiets weg, omdat de fietsschuur wel erg vol wordt met een stuk of 15 fietsen. De afgelopen 2 weken had ik weer 2 fietsen het hol in gesleept.  Het thuisfront had mij opdracht gegeven om er dan ook maar 2 weg te werken.

Een oude damesfiets kwam zodoende op het bord bij AH terecht. En uiteraard lezen studenten ook die borden. Al snel had ik een telefoontje voor de fiets. Ze schrokken wel van de loopafstand. Ik woon 2800 meter van de AH vandaan. Toch waren ze er met 10 minuten. Ook hardlopers vraagt u zich misschien af. Nou nee, ze hadden gewoon een lift geregeld.  De fiets wisselde van eigenaar voor 10 euro en een roze stuiterbal van 44 mm doorsnede. Als de studenten op deze manier het mooiste verhaal van het binnenhalen van een nuttig ding weten op te hoesten, dan winnen ze een fles (fris?) drank. Ik ben helaas vergeten om een afspraak te maken dat we die dan met z’n 3-en delen…

Duurzaamheidsagenda van Atsma

In het regeerakkoord van VVD-CDA staat slechts 4 keer het woord duurzaamheid. Toch werkt staatssecretaris Joop Atsma aan een Duurzaamheidsagenda. Over een week of 2 maakt hij die bekend. Als lid van de VVM (vereniging van milieuprofessionals) heb ik meegedacht over een advies aan Atsma. In het advies hebben we Atsma gevraagd om nog voor de zomervakantie met ons van gedachten te wisselen hierover. Blijkbaar maakt Atsma hier geen gebruik van, want hij heeft niets van zich laten horen. Lees het advies.

Het advies geeft duidelijk aan dat de urgentie groot is en dat er volop mogelijkheden zijn om een duurzamer Nederland te realiseren. Kunnen en willen zouden echter bij dit kabinet wel eens heel verschillende dingen kunnen zijn…

Puzzelstuk in Stichtse Vecht

Op 1 augustus mochten mijn vriendin en ik de wereld vanuit de lucht bekijken. In Groenekan hielpen we mee om de heteluchtballon op te bouwen. Het was een relatief klein exemplaar voor 4 personen. Toch moest er eerst 4000 m3 koude lucht in. Vier miljoen liter is dat.  Die lucht werd warmgestookt met 2 grote gasbranders en toen konden we de lucht in. De wind was voor ons heel gunstig. Hierdoor kwamen we al snel boven het grondgebied van onze eigen gemeente te hangen. Duidelijk is dat de stad Utrecht een heel mooi groen gebied naast zich heeft liggen. Ik zal nog meer mijn best gaan doen om het groen te houden. Helpen jullie mee? En als je toch meedoet: heb je een flauw idee waar het puzzelstuk op de foto zich bevindt?

Uiteindelijk zijn we bijna 2 uur in de lucht geweest en zijn we na een heerlijke ontspannen tocht geland in Breukelen. Hier werden we tot baron en barones van Groenekan tot Nijenrode geslagen. Champagnedoop en certificaten geven het een officieel tintje.