Huismees

Huismees weer buiten

Hoe brutaal kan een koolmees zijn? Al een paar weken hebben we ‘genot’ van een koolmees die het in onze keuken leuker vindt dan in de tuin. Die vliegt door de openstaande deur naar binnen, knabbelt wat aan het koffiefilterzakje, poept wat en weet dan de weg naar buiten niet meer te vinden. Na het ophangen van het vliegengordijn waren we er van af. Tot vandaag. Onze koolmees vloog gewoon door het vliegengordijn heen en begon in de planten van de woonkamer een poging te doen om daar een nestje te bouwen. Van mij trok ie zich weinig aan. Met wat moeite wist ik meneer Koolmees naar de bovenverdieping te krijgen. Hier zijn ramen die wel open kunnen en na een paar uur koos onze koolmees weer voor de buitenlucht. En kon ik weer gewoon gaan werken. Ben benieuwd wat de nieuwe list van onze huismees wordt.