Coalitie – oppositie

Wellicht kent mijn Femke ook dat gevoel: het gaat niet om de inhoud, maar om de macht. In de nieuwe raadszaal van Stichtse Vecht – in het oude gemeentehuis van Loenen – bleek de coalitie het machtsspel te spelen. Bij de keuze van het vergadermodel zijn meteen allerlei uitgangspunten van de coalitie overboord gegaan. Bestuurlijke vernieuwing,┬á bruggenbouwen en overbruggen van de kloof politiek-burgers zoals in het coalitieprogramma staan, kwamen even niet aan bod. En dat is jammer, want ik zag dat dit geen constructieve invloed had op partijen als PvdA, Groep Frank van Liempdt, Breukelen Beweegt, Maarssen Natuurlijk, Maarssen 2000 en natuurlijk op mijn eigen partij Duurzaam Stichtse Vecht. Volgens mij is dit een gemiste kans voor de coalitie. Als positief ingestelde optimist ga ik nu pogen of er ergens een samenwerking is te vinden tussen coalitie en oppositie om aan duurzaamheid te werken. Ik ga proberen om in april tot een voorstel te komen dat het papierverbruik van de raadsleden gaat minimaliseren. Nu zijn er 300.000 A4-tjes per jaar nodig om ons van informatie te voorzien. Dat zijn 40 bomen per jaar. Zou dat naar NUL kunnen?