Druk, druk, druk, maar wel fijne drukte.

Ter overdenking...

Ter overdenking…

Nog 40 dagen te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen. Bij een politicus is de scheiding tussen privaat en politiek leven altijd al klein: ook in de supermarkt ben je aanspreekbaar. Nu in verkiezingstijd is dat verschil nog kleiner. Vandaar dat de campagneleider vroeg of ik ook mijn persoonlijke digitale profiel eens wilde updaten. Bij deze.

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik zoal doe in een gemiddelde week. Voor de grap heb ik dat de laatste weken eens bijgehouden. Hierbij de uitslag (in uren per week):

  • 18 uur voor het directe raadswerk: voorbereiden, overleggen, onderzoeken en vergaderen,
  • 25 uur voor het indirecte politieke werk: verkiezingsprogramma, campagne, teambuilding,
  • 15 uur huiswerk: koken, schoonmaken, onderhoud fietsenvloot (16 stuks), snoeiwerk tuin,
  • 20 uur voor bestuursfuncties in verschillende verenigingen en stichtingen buiten Stichtse Vecht,
  • 8 uur Russisch, taalcursus ter voorbereiding op zomervakantie naar Oekra├»ne,
  • 8 uur hardlopen, vanwege zojuist gelopen Midwintermarathon in Apeldoorn (42,2 km in 3 uur 57 minuten).

Gelukkig doe ik de meeste activiteiten met heel veel plezier, zodat het nauwelijks op werken lijkt. Ik heb zelfs nog wat tijd voor sociale contacten, maar ook voor het ontwerp van ons komende nieuwe huis. Wel hoop ik dat na 19 maart (ja, dat is de verkiezingsdatum!) de drukte wat minder wordt. Nu weer snel verder: om 4 uur moet ik bij de burgemeester zijn. Loting van de lijstnummers. Ik voorspel dat we lijstnummer 12 krijgen.